Hvad tilbyder MENATEKET

MENATEKET kommer til at byde på et univers af fællesskab, sports aktiviteter, wellness og meget mere. Her er der plads til alle typer mennesker i alle aldre. Derudover er det også muligt for private, virksomheder og foreninger at leje lokaler til arrangementer og events. 
Læs mere om de forskellige rumog aktiviteter op denne side

Foyer, Cafe- og Loungeområdet. 

Husets nerve er foyer- og Cafeområdet, som binder MENATEKET s forskellige elementer sammen.  

I Foyeren er plads til at sidde – enten samtidig med ens børn prøver bouldervæggen i foyeren af eller man er kommet forbi på sin gåtur og trænger til et hvil. Man kan også sidde vente på at blive hentet fra sport. 

Bevæger man sig op ad trappen kommer man op i Cafe- og Lounge Området, som er MENATEKET s centrum. Et socialt og hyggeligt område som indbyder til fællesskab, bevægelse og samling.

Der er plads til alle – der er forskellige typer af siddepladser lige fra højborde til sofagrupper, som kan bidrage til at afskærme og skabe private rum i rummet. Ligesom der er siddepladser, hvorfra man har udsyn til udendørs faciliteter eller indblik i multihallens forskellige aktivitetsrum.

Der vil være udgang til terrasse, hvorfra der er adgang til en rekreativ facilitet udenfor i solen, hvorfra der er udsyn mod nord til noget af Katbakken og kirken, mod sydøst udsyn ud over marker og byens liv. Mon øst udsyn ned på “Opvisningsbanen”, den fodboldbane, som folk i byen for mange år siden selv gravede ud af kridtbakken, som gennem mange år og stadig benyttes af byen folk. Nu i det daglige til fodbold men også seniorernes crocket træning i hverdagen, til Crocket turneringer samt til udendørs gymnastik og byens udendørs fester. 

I Cafeen kan vælge at sidde og få en pause for sig selv, man kan også få en snak med en nabo eller bekendt fra byen. Måske enda en samtale med en fremmed eller en ny i byen. Man kan sidde her, få en kop kaffe og spise mad, efter en tur ude på Kløverstier, Friluftscenter Katbakken eller man har spillet krocket. Det er også stedet for fællesspisninger ved åben hal arrangementer, efter sport og familiefitness. For kaffe og fællessang efter seniorsport. Der kan her afholdes “den åbne kaffepause” med kulturelle indslag og fællessang, åbent værksted for strikkeklub , mødre- og familiegrupper og meget mere. I Cafe og Lounge områdets rum er det muligt både at have åbent arrangement eller et bag lukkede døre med adgang til tekøkken

Springcenter og Bevægelsessalen.

I MENATEKET s overetage finder man også et nybygget springcenter med springgrave, gulv trampoliner og fasttrack. Der er plads til at dyrke tumbling på A niveau ( eliterækken) Rummet kan bruges som helhed til gymnastik, men kan også deles op og benyttes til f.eks. rulleskøjteløb, minihåndbold, mini badminton og meget mere. 

Ved siden af springcenteret ligger Bevægelsesrummet, som er stedet for bevægelses aktiviteter både for børn og voksne. Rummet giver mulighed for mangeartede bevægelsesaktiviteter. Motorik og gymnastik for børn og unge i alle aldersgrupper, holdtræning for rytme gymnastik, pilates, senior gymnastik og senior dans. Men også boldspil af forskellig art.

Rummet har adgang og indkig fra foyeren. Der er mulighed for, når aktiviteterne i rummet tillader det, fri adgang for “uorganiserede brugere”  til nogle af bevægelsesrummets aktiviteter.
Ovenpå depotrummet er der adgang til et opholdsareal, hvor man vil kunne slappe af mellem træninger og vil kunne have indkig til aktiviteterne i bevægelsesrum og springcenter.

Der er i den vestlige del af Bevægelsesrummet langs væggen skabt passage fra Cafeen/Foyeren til Springcenteret inde bagved vha en skillevæg, hvori mønstret fra MENATEKET s facade gentages. Skillevæggen danner en adskillelse, som både afskærmer, så folk kan passere uden at forstyrre aktiviteterne i bevægelsesrummene samtidig med, at skillevæggen giver mulighed for indkig til aktiviteterne. 

Man kan benytte den ene del af Bevægelsesrummet som en udvidet Foyer ved større arrangementer i MENATEKET, da Bevægelsesrummet kan deles op i to, hvor den østlige del af bevægelsesrummet fortsat kan afskærmes og benyttes til en lukket aktivitet.

 

Væggen på den vestlige side  er udformet i en klippevæg med klatregreb i bløde organiske former. Man kan enten stå eller sidde på bænken, som er lavet som en hylde i væggen. Klatrevæggen strækker sig helt op mod loftet, hvor den huser en  “fuglerede”, som er et opholdsareal oppe over depotrummet. Et sted beregnet på at sidde, ligge, slappe af i sækkestole før og efter træning. Man kan også derfra få indblik ned i springhallen og se springene uden at forstyrre træningen. 

Bevægelsesrummet indeholder de traditionelle redskaber, man kender fra gymnastiksalen – bomme og tove. Ligesom der er ribber og spejlvæg placeret i facaden foran vinduerne, hvor man kan trække enten spejl eller ribbe ned alt efter, hvilken aktivitet, der er tale om. Samtidig kan ribberne beskytte vinduespartierne, når rummet benyttes til “Leg- med-bold” eller fx håndbold med de yngste årgange.

Ud over at være et rum skabt til bevægelse, fri leg osv kan rummet samtidig også benyttes som et rent dansestudie eller meditationsrum, således at det fremstår rent uden inventar – som et æstetisk behageligt rum med dagslys og rolige farver. Et sted til ro, tanker og  fordybelse. Man kan også vha af en sænke væg afskærme halvdelen af rummet – så mindre hold kan benytte det. 

Downunder. 

Underetagen af MENATEKET hedder  “Downunder”. Det indeholder et dejligt varmtsvands- og wellness område. Der indeholder varmtvandsbassin med handicapadgang endv. sauna, dampbad.  

Der er i varmtvandsbassinet endv.  mulighed for Aqua Fitness, Aqua Yoga, Board training mm. Tilknyttet welness afdelingen er stedets Sansefitness, et rum udformet efter inspiration fra “snoezelrum” med massageseng, stille musik, stille sansepåvirkninger mm et rum med fokus på stressreduktion, sansning og refleksion.

I Downunder vil endvidere være aktiviteter, som både foregår indendørs og udendørs i naturen i området.  Friluftcenter Katbakken ligger lige bagved MENATEKET, Kløverstier udgår fra området, aktiviteter ved Hornum sø kan inddrages, nationale vandreruter og cykelruter får et naturligt pitstop. 

Downunder giver også plads til bedre faciliteter for foreningen ØHFitness , så foreningen kan samle sine holdaktiviteter samt give bedre forhold til Yoga og Crossgym. 

I MENATEKETS Makerspace i DOWNUNDER vil børn, unge og voksne endvidere få mulighed for at konstruere og formgive i forskellige materialer med brug af ny teknologi. Samtidig giver MENATEKET og Friluftscenter Katbakken’ s mange øvrige aktiviteter også mulighed for med base i Makerspace at benytte ny teknologi i en ny fritidsaktivitet, hvor man kan eksperimentere, bevæge sig og lege i et eksperimentarie lignende tilgang både inde og ude. MENATEKET s Makerspace er både nutidens husflid, fritids- og ungdomsklub samt voksnes kreative rum.

Varmtvands- og wellness afdelingen åbner mulighed for træning i vand både på hold og ved “åben bassin” tiderne, som stedet prioriterer højt. Så det er muligt at komme og gå alt efter strukturen i ens arbejds- og familieliv. Stedet lægger op til at etablere hold for gravide, babysvømning og småbørn. Ved familiesvømning kan børn være fysisk aktive sammen med forældrene i hyggelige omgivelser. 

Der vil være events i form af saunagus, aquarelax med efterfølgende tid i sansefitness, Aquayoga med efterfølgende tapas i MENATEKET s cafe. Sportshold, der afholder stævner og ekstratræninger kan benytte stedet til restitution og hygge. Familiehygge, fødselsdagsfejring -mulighederne er mange. Aktivitetsgruppen i MENATEKET vil koordinere og tage initiativ til aktiviteter. 

Aktivitetsfrivillige fra aktivitetsgrupperne i MeNaTekets Downunder vil have som opgave at generere og sætte aktiviteter i gang. 

Med brug af både de indendørs aktiviteter inkl varmtvands afdelingen og de omkringliggende natur aktiviteter på Katbakken, Kløverstier og Hornum Sø vil MENATEKET s Downunder komme med nye og anderledes tilbud og events til befolkningen i Rebild kommune med aktive spændende fritidsliv for alle typer mennesker. 

Med base i Makerspace som også ligger i Downunder vil Makerspacegruppen arrangere forskellige aktiviteter bla med hovedoverskriften “Mennesket i naturen og Naturen i mennesket”, hvor familier, grupper mm ved skiftende aktiviteter med fokus på leg og bevægelses kan få større indblik i menneskers funktion og naturens vidundere. I Makerspace kan man i fritiden endvidere vha div. teknologier lege, ideudvikle, afprøve og producere i et hyggeligt og innovativt miljø.