MeNaTeket tilbyder

MeNaTeket vil kunne tilbyde på et univers af fællesskab, sportsaktiviteter, wellness og meget mere. Her bliver der plads til alle typer mennesker i alle aldre. Derudover bliver det muligt for private/familier, virksomheder og foreninger at leje lokaler til arrangementer og events.
Læs mere om de forskellige rum og aktiviteter på denne side.

Foyer, Café- og Loungeområdet. 

Husets nerve er Foyer- og Caféområdet, som kommer til at binde MeNaTekets forskellige elementer sammen.
I Foyeren bliver der plads til at sidde alene eller i fællesskab, tage et hvil efter gåturen, eller vente på at blive hentet efter sport. Der kommer et legeområde og en bouldervæg. Her vil der være info-tavler og en info-skærm med relevante oplysninger for både lokale og andre brugere udefra. For hærvejsbrugerne vil der være særskilt information om byen og området.

Trappen kommer til at føre op til Café- og Lounge-området, som bliver MeNaTekets hjerte. Et socialt og hyggeligt område, som indbyder til fællesskab, socialt samvær og samling.

Her bliver der plads til alle mennesker med forskellige typer af siddepladser lige fra højborde til sofagrupper, som kan bidrage til at afskærme og skabe private rum i rummet. Der kommer siddepladser, hvorfra der bliver udsyn ud over fodboldbanen eller indblik til hallens forskellige aktiviteter.

Fra Caféen kommer en gang mod syd, hvor der bliver indrettet krea-rum, fleksible rum til møder eller mindre grupperum, kontor og administration. Gangen kommer til at føre hen til Fitness-afdelingen.

Fra Café- og Lounge-området bliver der udgang til en terrasse mod øst, hvorfra der bliver adgang til rekreative faciliteter udenfor i solen. Her bliver der udsyn mod nord til noget af Katbakke-skoven og kirken, mens der mod sydøst bliver udsigt ud over marker og byens liv. Mod øst bliver der udsyn ned på “Opvisningsbanen”, den fodboldbane, som folk i byen for mange år siden selv gravede ud af kridtbakken, og som gennem mange år har været, og stadig er, benyttet til mange forskellige aktiviteter. De lokale fodboldhold bruger den til kampe mod gæstehold, seniorernes krokethold bruger den til krokettræning og kroketturneringer samt gymnastikforeningen har udendørs opvisninger bl.a. i forbindelse med byens sommerfest. 

I Café- og Lounge-området bliver der mulighed for at sidde og få en pause for sig selv, få en snak med en nabo, en bekendt fra byen, en nytilflyttet borger eller en fremmed, som er turist, på familiebesøg eller hærvejsvandrer. Her bliver der mulighed for at lave en kop kaffe og spise noget mad efter en gåtur ude på Kløverstierne, besøg på Friluftscenter Katbakken eller andet. Det bliver også stedet for fællesspisninger ved ”åben hal”-arrangementer, efter sport og familiefitness, samt for kaffe og fællessang efter seniorsport. Her kan der afholdes “den åbne kaffepause” ved kulturelle indslag og fællessang, åbent værksted for strikkeklub, mødre- og familiegrupper og meget mere. I Café- og Lounge-området bliver det muligt både at have et åbent arrangement og et bag lukkede døre med adgang til tekøkken.

Multihallen.

Den nye hal-tilbygning bliver en forlængelse af den eksisterende hal og derved skabes en lang Multihal. En mobilvæg kommer til at gøre multihallen fleksibel, ved at den enten kan fungere som et stort rum eller to mindre rum.

Den nye tilbygning kommer til at indeholde springfaciliteter, som giver den aktive gymnastikforening den opgradering, den har brug for til både bredde og talent. Springgrave og gulvtrampoliner får gulvklap med sportsgulv, så rummet kan anvendes til anden sport og aktivitet, når klappen er lukket. Når mobilvæggen er til side, vil multihallen kunne opfylde kravene til springdisciplinen Tumbling, der kræver et langt tilløb og højt til loftet. Multihallen kommer til at kunne bruges som helhed til gymnastik, men kan også deles op og benyttes til f.eks. rulleskøjteløb, håndbold, badminton, motorik og gymnastik for børn og unge, holdtræning for rytme-gymnastik, pilates, seniorgymnastik og seniordans, samt boldspil af forskellig art.

Multihallen kommer til at imødekomme behovet fra fitness-foreningen, ved at have forbindelse mellem fitness-lokalet og udearealerne ved Friluftscenter Katbakken, inliner-banen, multibanen samt naturen med Kløverstierne. Fitness-foreningen har også mulighed for holdtræning i multihallen.

Flere steder i multihallen kommer der elementer, både traditionelle og anderledes, som inspirerer til bevægelse og samling. I multihallens hjørne bygges der en tribune med mulighed for ophold og socialt samvær. Bagved og under den bliver der opbevaringsplads til gymnastikredskaber, måtter, stole m.m. Multihallens indretning kommer til at give mulighed for at kunne afholde kulturelle arrangementer ved at flytte tribunens elementer ud i rummet, så de kan fungere som tilskuerpladser.

Downunder. 

Underetagen af MeNaTekets tilbygning mod øst kommer til at hedde “Downunder” og bliver i plan med parkeringspladsen.

I Downunder bliver der mulighed for aktiviteter, som både kan foregå indendørs og udendørs i naturen. Friluftcenter Katbakken ligger lige bagved idrætscenteret, hvor der er forbindelse til Kløverstierne, Spor i landskabet, til Hornum sø, flere cykelruter og Hærvejen, der alle vil få et naturligt pit-stop ved MeNaTeket.

I Downunder bliver MeNaTek Værkstedet indrettet efter Makerspace-tanken, så børn, unge og voksne får mulighed for at konstruere og formgive egne ideer i forskellige materialer ved brug af ny teknologi. Samtidig giver MeNaTeket og Friluftscenter Katbakkens mange øvrige aktiviteter mulighed for, med base i MeNaTek Værkstedet, at benytte ny teknologi i nye fritidsaktiviteter. Der kan laves forsøg med f.eks. at bevæge sig og lege under eksperimentarie-lignende forhold, både inde og ude. MeNaTek Værkstedet bliver til nutidens husflid, repair-café, fritids- og ungdomsklub samt de voksnes kreative rum.

De frivillige fra aktivitetsgrupperne i MeNaTekets Downunder vil få til opgave at generere og sætte aktiviteter i gang. 

Med brug af både de indendørs aktiviteter og aktiviteter i den omkringliggende natur på Katbakken, Kløverstierne og Hornum Sø, vil MeNaTekets Downunder komme med nye og anderledes tilbud og events til befolkningen i Rebild Kommune. Det bliver et aktivt og spændende fritidsliv for alle typer mennesker.

Værksteds-gruppen vil kunne arrangere forskellige aktiviteter bl.a. med overskriften “Mennesket i naturen og naturen i mennesket”. Her kan familier, elevgrupper m.m. via skiftende aktiviteter med fokus på leg og bevægelse, få større indblik i menneskets funktion og naturens vidundere. I fritiden kan MeNaTek Værkstedet bruges til at lege, ideudvikle, afprøve og producere egne design-ideer via diverse teknologier i et hyggeligt og innovativt miljø. 

Fælleshuset.

Fra Caféen bliver der adgang til Fælleshuset (det gamle klubhus), som kommer til at indeholde omklædning m.m. samt adgang til 1. sal på niveau 3. Ved ombygningen bevares Fælleshusets stueetage, men ved renoveringen opgraderes omklædningsfaciliteterne ligesom klimaskærmen forbedres ved byggeriet.
Overetagen af Fælleshuset bliver udbygget i fuld længde og bredde. Bygningen, der kommer i en bedre harmoni med de øvrige bygninger og naturen, får en forbedring af husets konstruktion og ikke mindst af klimaskærmen, som i det gamle klubhus er meget dårlig.

Der bliver adgang til en udendørs terrasse (Platformen) med udsigt til Katbakken, hvor der kan udøves yoga, pilates og meditation. Her kan alle sætte sig og få en god pause med en kop kaffe. Platformens mulighed for ro og fordybelse, vil kunne benyttes af byens borgere og de “nye” Hærvejs-pilgrimme, som bruger dette som led i deres mentale og fysiske vandring.

Overetagen kommer til at indeholde et lokale, der kan benyttes til holdtræning med f.eks. yoga og pilates, men også til møder og mindre selskaber. Der bliver indrettet fire værelser med hhv. to og fire sengepladser, eget bad og toilet samt udgang til Platformen. Disse værelser kan bookes af lokale borgere, der får familiebesøg langvejs fra, til stævner med overnatning og Hærvejs-vandrerne. Her bliver der te-køkken med udgang til altan, hvor der bliver en grill- og spiseplads. Der bliver endvidere vaske- og tørrefaciliteter, handicaptoilet, loungeområde, spiseplads og aflåselige garderobeskabe.

Mod vest bliver der udgang til Velkomst-trappen, der åbner sig opad mod Katbakken og naturen omkring hele anlægget. Trappen vil byde velkommen til de brugere, der kommer ind fra Katbakken og vil styrke forbindelsen mellem inde- og udeaktiviteter. Trappen vil give brugere af Katbakken og Hærvejen mulighed for at benytte tekøkken, bad, toilet, wellness samt få et pitstop i de behagelige møbler.

Fra overetagen bliver der adgang til tagterrassen med udsigt ud over fodboldbanen og byen.

Wellness-afdeling

Varmtvands- og wellnessafdelingen kommer til at give mulighed for træning i vand både på hold og ved “åbent-bassin” tiderne, som vil blive prioriteret højt i planlægningen. Det vil blive muligt at komme og gå alt efter strukturen i ens arbejds- og familieliv. Stedet vil lægge op til at etablere hold for gravide, babysvømning og småbørn. Ved familiesvømning kan børn være fysisk aktive sammen med forældrene i hyggelige omgivelser.

Der kommer til at være events i form af saunagus, aqua-relax med efterfølgende tid i sanse-fitness, Aquayoga med f.eks. tapas i MeNaTekets café. Sportshold, der afholder stævner og ekstra træninger, kan benytte stedet til restitution og pauser. Familier og vennegrupper kan bruge stedet til hygge, fødselsdagsfejring og andet samvær. Aktivitetsgruppen i MeNaTeket vil komme til at koordinere og tage initiativ til aktiviteter.

Glaspartierne i den afrundede bygning bliver afskærmet for indkig udefra. Varmtvandsbassinet kommer til at dækker de ønskede behov for varmtvandstræning og genoptræning både for mennesker med nedsat funktion i bevægeapparatet og for handicappede, der bliver tilgodeset med fine handicap-faciliteter og -adgange.

Afslapning, ro og mental sundhed kommer til at præge denne afdeling med en flot udsigt til Katbakken og skoven. Varmtvandsbassinet er meget efterspurgt af lokalbefolkningen, der savner noget luksus, ro og plads til mental fordybelse, hvilket også vil appellere til vandrerne på Hærvejen.