MeNaTeket tilbyder

MeNaTeket vil kunne tilbyde på et univers af fællesskab, sportsaktiviteter, wellness og meget mere. Her er der plads til alle typer mennesker i alle aldre. Derudover er det også muligt for private, virksomheder og foreninger at leje lokaler til arrangementer og events. 
Læs mere om de forskellige rum og aktiviteter på denne side.

Foyer, Café- og Loungeområdet. 

Husets nerve er Foyer- og Caféområdet, som binder MeNatekets forskellige elementer sammen.  

I Foyeren er der plads til at sidde alene eller i fællesskab, tage et hvil efter gåturen, eller vente på at blive hentet efter sport. Der er et legeområde og en bouldervæg. Her vil der også være info-tavler og en info-skærm med relevante oplysninger for både lokale og andre brugere udefra. For hærvejsbrugerne vil der være særskilt information om byen og området.

Bevæger man sig op ad trappen kommer man op i Café- og Lounge-området, som er MeNaTekets hjerte. Et socialt og hyggeligt område som indbyder til fællesskab, socialt samvær og samling.

Her er der plads til alle med forskellige typer af siddepladser lige fra højborde til sofagrupper, som kan bidrage til at afskærme og skabe private rum i rummet. Der er også siddepladser, hvorfra der er udsyn ud over fodboldbanen eller indblik til hallens forskellige aktiviteter.

Bevæger man sig fra Caféen mod syd møder man krea-rum, fleksible rum som kan bruges til møder eller som mindre grupperum, kontor og administration som indleder gangen, der fører hen til Fitness-afdelingen.

Fra Café- og Lounge-området er der udgang til terrasse mod øst, hvorfra der er adgang til en rekreativ facilitet udenfor i solen. Her der er udsyn mod nord til noget af Katbakke-skoven og kirken, mod sydøst udsyn ud over marker og byens liv. Mod øst er der udsyn ned på “Opvisningsbanen”, den fodboldbane, som folk i byen for mange år siden selv gravede ud af kridtbakken, og som gennem mange år har været, og stadig er, benyttet til mange forskellige aktiviteter. De lokale fodboldhold bruger den til kampe mod gæstehold, seniorernes krokethold bruger den til krokettræning og kroketturneringer samt gymnastikforeningen har udendørs opvisninger bl.a. i forbindelse med byens sommerfest. 

I Café- og Lounge-området er der mulighed for at sidde og få en pause for sig selv, få en snak med en nabo, en bekendt fra byen, en nytilflyttet borger eller en fremmed, som er turist, på familiebesøg eller hærvejsvandrer. Her kan der laves en kop kaffe og spise noget mad efter en gåtur ude på Kløverstierne, besøg på Friluftscenter Katbakken eller andet. Det er også stedet for fællesspisninger ved ”åben hal”-arrangementer, efter sport og familiefitness, samt for kaffe og fællessang efter seniorsport. Der kan her afholdes “den åbne kaffepause” ved kulturelle indslag og fællessang, åbent værksted for strikkeklub, mødre- og familiegrupper og meget mere. I Café- og Lounge-området er det muligt både at have et åbent arrangement og et bag lukkede døre med adgang til tekøkken.

Multihallen.

Den nye hal-tilbygning er en forlængelse af den eksisterende hal og derved skabes en lang Multihal. En mobilvæg gør multihallen fleksibel, ved at den enten kan fungere som et stort rum eller to mindre rum.
Den nye tilbygning indeholder springfaciliteter, som giver den aktive gymnastikforening den opgradering, de har brug for til både bredde og talent. Springgrave og gulvtrampoliner har gulvklap med sportsgulv, så rummet kan anvendes til anden sport og aktivitet, når klappen er lukket. Når mobilvæggen er til side, vil multihallen opfylde kravene til springdisciplinen Tumbling, der kræver et langt tilløb og højt til loftet. Multihallen kan bruges som helhed til gymnastik, men kan også deles op og benyttes til f.eks. rulleskøjteløb, håndbold, badminton, motorik og gymnastik for børn og unge, holdtræning for rytme-gymnastik, pilates, seniorgymnastik og seniordans, samt boldspil af forskellig art.
Multihallen imødekommer behovet fra fitness-foreningen, ved at have forbindelse mellem fitness-lokalet og udearealerne ved Friluftscenter Katbakken, inliner-banen, multibanen samt naturen med Kløverstierne. Fitness-foreningen har også mulighed for holdtræning i multihallen.

Flere steder i multihallen er der elementer, både traditionelle og anderledes, der inspirerer til bevægelse og samling. I multihallens hjørne er der en tribune med mulighed for ophold og socialt samvær. Bagved og under den er der opbevaringsplads til gymnastikredskaber, måtter, stole m.m. Multihallens indretning giver mulighed for at kunne afholde kulturelle arrangementer ved at flytte tribunens elementer ud i rummet, så de kan fungere som tilskuerpladser.

Downunder. 

Underetagen af MeNaTekets tilbygning mod øst hedder “Downunder” og er i plan med parkeringspladsen.
I Downunder vil der være aktiviteter, som både foregår indendørs og udendørs i naturen. Friluftcenter Katbakken ligger lige bagved MeNaTeket, hvor der er forbindelse til Kløverstierne, Spor i landskabet, til Hornum sø, flere cykelruter og Hærvejen, der alle får et naturligt pit-stop ved MeNaTeket.
I Downunder er MeNaTek Værkstedet indrettet efter Makerspace-tanken, så børn, unge og voksne får mulighed for at konstruere og formgive egne ideer i forskellige materialer ved brug af ny teknologi. Samtidig giver MeNaTeket og Friluftscenter Katbakkens mange øvrige aktiviteter mulighed for, med base i MeNaTek Værkstedet, at benytte ny teknologi i nye fritidsaktiviteter. Der kan laves forsøg med f.eks. at bevæge sig og lege under eksperimentarie-lignende forhold, både inde og ude. MeNaTek Værkstedet er til nutidens husflid, repair-café, fritids- og ungdomsklub samt voksnes kreative rum.

Frivillige fra aktivitetsgrupperne i MeNaTekets Downunder vil have som opgave at generere og sætte aktiviteter i gang.
Med brug af både de indendørs aktiviteter og aktiviteter i den omkringliggende natur på Katbakken, Kløverstierne og Hornum Sø, vil MeNaTekets Downunder komme med nye og anderledes tilbud og events til befolkningen i Rebild Kommune. Det bliver et aktivt og spændende fritidsliv for alle typer mennesker.
Værksteds-gruppen vil arrangere forskellige aktiviteter bl.a. med overskriften “Mennesket i naturen og naturen i mennesket”. Her kan familier, elevgrupper m.m. via skiftende aktiviteter med fokus på leg og bevægelse, få større indblik i menneskets funktion og naturens vidundere. I fritiden kan MeNaTek Værkstedet bruges til at lege, ideudvikle, afprøve og producere egne design-ideer via diverse teknologier i et hyggeligt og innovativt miljø.

Fælleshuset.

Fra Caféen er der adgang til Fælleshuset (det gamle klubhus), som indeholder omklædning m.m. samt adgang til 1. sal på niveau 3. Ved ombygningen bevares Fælleshusets stueetage, men ved renoveringen opgraderes omklædningsfaciliteterne ligesom klimaskærmen forbedres ved byggeriet.
Overetagen af Fælleshuset udbygges i fuld længde og bredde. Bygningen, der kommer i en bedre harmoni med de øvrige bygninger og naturen, får en forbedring af husets konstruktion og ikke mindst af klimaskærmen, som i det gamle klubhus er meget dårlig.
Der vil være adgang til en udendørs Platform med udsigt til Katbakken, hvor der kan udøves yoga, pilates og meditation. Her kan alle sætte sig og få en god pause med en kop kaffe. Platformens mulighed for ro og fordybelse, vil kunne benyttes af byens borgere og de “nye” Hærvejs-pilgrimme, som bruger dette som led i deres mentale og fysiske vandring.
Overetagen indeholder et lokale, der kan benyttes til holdtræning med f.eks. yoga og pilates, men også til møder og mindre selskaber. Der er fire værelser med hhv. to og fire sengepladser, eget bad og toilet samt udgang til Platformen. Disse værelser kan bookes af lokale borgere, der får familiebesøg langvejs fra, til stævner med overnatning og Hærvejs-vandrerne. Her er der tekøkken med udgang til altan, hvor der er en grillplads. Der er endvidere vaske- og tørrefaciliteter, handicaptoilet, loungeområde, spiseplads og aflåselige garderobeskabe.
Mod vest er der udgang til Velkomst-trappen, der åbner sig opad mod Katbakken og naturen omkring hele anlægget. Trappen byder velkommen til de brugere, der kommer ind fra Katbakken og styrker forbindelsen mellem inde- og udeaktiviteter. Trappen giver brugerne af Katbakken og Hærvejen mulighed for at benytte tekøkken, bad, toilet, wellness samt få et pitstop i de behagelige møbler.
Der er fra overetagen adgang til tagterrassen med udsigt ud over fodboldbanen og byen.

Wellness-afdeling

Varmtvands- og wellnessafdelingen åbner mulighed for træning i vand både på hold og ved “åben bassin” tiderne, som stedet prioriterer højt. Så det er muligt at komme og gå alt efter strukturen i ens arbejds- og familieliv. Stedet lægger op til at etablere hold for gravide, babysvømning og småbørn. Ved familiesvømning kan børn være fysisk aktive sammen med forældrene i hyggelige omgivelser.
Der vil være events i form af saunagus, aqua-relax med efterfølgende tid i sanse-fitness, Aquayoga med efterfølgende tapas i MeNaTekets café. Sportshold, der afholder stævner og ekstra træninger, kan benytte stedet til restitution og hygge. Familier og vennegrupper kan bruge stedet til hygge, fødselsdagsfejring og anden samvær. Aktivitetsgruppen i MeNaTeket vil koordinere og tage initiativ til aktiviteter.
Glaspartierne i den afrundede bygning er afskærmet for indkig udefra. Gode handicapadgange sikrer, at varmtvandsbassinet dækker de ønskede muligheder og behov for varmtvandstræning samt genoptræning.
Afslapning, ro og mental sundhed præger denne afdeling med en flot udsigt til Katbakken og skoven. Varmtvandsbassinet er meget efterspurgt af lokalbefolkningen, der savner noget luksus, ro og plads til mental fordybelse, hvilket også appellerer til vandrerne på Hærvejen.