September 2019

September 2019

September 2019 150 150 Birgitte

Kære Alle 

Vi er siden maj kommet mange skridt videre i projektprocessen “Ørkenvandringen” hen mod MeNaTeket 😊

Hvorfor “Ørkenvandring”? 

At være i en projektproces til et projekt som MeNaTeket kan sammenlignes med at gå i en ørken. Man er nødt til at holde fokus på målet, at komme igennem og hele tiden gå videre, selv om man bliver udmattet. Hvis man lægger sig ned, så dør man i ørkenen. Hvis vi stopper op og “lægger os ned” bliver der ikke et MeNaTek. Så får børn og unge i idrætsforeningen ikke bedre vilkår til sport og aktive fritidsliv. Voksne, familier og folk med lidt nedsat funktion får ikke forbedret adgang i egen kommune til at kunne være fysisk aktive også i den mørke tid af året. Det er motivationen for at fortsætte, fordi vi vil dette og vi syntes, at det er et rigtigt fedt projekt. 

Det kan godt trække lidt tænder ud ind imellem. Men ligesom i en ørken dukker der oaser op ind imellem, oaser som giver kræfter til at gå videre. Sådan er det for os i projektgruppen og hver gang, der er andre frivillige, der giver en hånd, så giver det benzin til at komme videre mod målet. “Sammen får vi tingene til at ske” er et godt og virkelig sandt motto for projektet. Men også de positive møder med forvaltning og politikere fra kultur og fritid i Rebild gennem det sidste år, har givet lyst til og mod på at arbejde videre. 

Der er sket lidt af hvert siden sidste nyhedsbrev i maj. 

  • Dels er vi nogen, der har holdt møde med KFU politikerne i juni.
  • Der har været afholdt møde med Jutlander bank. 
  • Et par af os har sammen med grafiker Michelle Schultz arbejdet med at få oprettet en facebook side og en kampagne, som vil kickstarte den lokale indsamling. Find facebooksiden Menateket  og følg os der. 
  • Der er lavet en 3D model via arkitektfirmaet og Jon fra GISio er igang med at lave en video, hvor 3D modellen indgår.
  • Vi har fået en opdateret beregning på projektet fra Michael og Steffen Lund, som er grundlag for vores ansøgninger til Rebild kommune og Fonde. 
  • Lokalrådet har bevilget støtte til, at vi kan få hjælp fra et prof. fundraiser firma.
  • I august sendte jeg en ny ansøgning til Rebild kommune om støtte til projektet.
  • Samtidig har Gymnastik bestyrelsen og ØHI formand i august haft møde med KFU og Gymnastik har haft dialog med KFU i forhold til idrætsforeningens behov for ekstra haltimer. 

 Der er mange bidrag og alles bidrag giver skridt og gode fremskridt for vores projekt.

Der var i juni arbejdsmøde i den åbne projekt baggrundsgruppe. 

Vi aftalte bla, at planen skulle være, at gøre fælles indsats her i efteråret med en række  “Vi går til MeNaTek” workshops. Der er i et projekt som MeNaTek-projektet mange både store og små opgaver. Mange vil rigtigt gerne støtte, men i en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at give frivillige timer til et projekt, når døgnet kun har 24 timer. Derfor introducerer projektgruppen her i efteråret muligheden for at  “Gå til MeNaTek”, som er workshops i efterårsmånederne, hvor der vil blive arbejdet med konkrete afgrænsede opgaver i mindre grupper. Ideen er, at når man går hjem, er opgaven løst. 

Så man kan bare møde op og hjælpe projektet den eller de timer, man kan overskue at afsætte tid til. Ved at deltage i “Gå til MeNaTek” workshops kan man gi en hånd til projektet, uden at man har bundet sig for mange lange mødeaftener og uoverskuelige opgaver. 

Der vil blive 3 – 4 “Gå til MeNaTek” workshops i efteråret, hvor der er workshops, så man kan tilmelde sig det tidsrum, man kan. Datoer og tilmeldingslink bliver slået op på hjemmesiden www.menateket.dk, Facebook og Øster Hornum Portalen. Der er nogle gode og sjove opgaver, som er ret lige til at gå til, som vi skal have ordnet her i efteråret.

Lige her i skrivende stund har KFU behandlet vores ansøgning om yderligere tilskud fra Rebild kommune til MeNaTeket. D 5/9 havde KFU møde og de indstiller nu til, at MeNaTek projektet får yderligere 7 mio kr 🇩🇰☺️💪
Det skal selvfølgelig gå igennem i ØK og Byråd. Det ved vi selvsagt ikke, om lyder vedtages. Men det gode er, at det ikke er sket tidligere, at KFU samlet har været så positivt indstillet og opbakkende til vores projekt. 
Så det ser vi som meget positivt.

Vi skal huske at fejre alle sejre og markere alle milepæle.
KFU s vedtagelse i går, er for at blive i billedet af “Ørkenvandringen hen mod MeNaTeket”, EN MEGET STOR OASE 😊, som må nydes. Samtidig uden at miste fokus på målet: At vi skal vandre videre mod MeNaTeket

Sidst så sættes forskellige indsamlingskampagner i gang nu i efteråret. Bl.a indsamling via DGI`s gaveindsamling, som sættes i gang medio september. Der bliver omdelt Flyer s om projektet og hvordan man kan støtte. Alle støttebeløb er velkomne og er fradragsberettiget. Man kan også blive aktiv i projektprocessen bla ved at melde sig til “Gå til MeNaTek”, man kan også blive ambassadør for projektet  eller “Penge yngler” Der bliver endv. små events og forskellige andre indsamlings tiltag. Bla vil man kunne møde os ved “Åben By i Øster Hornum” eventet d 21/9 9.00 – 13.00 . Vi opfordrer stadig alle til at blive medlem af støtteforeningen “MeNaTekets Venner”, da jeres støttemedlemskab dokumenterer lokal opbakning og de 100 kr. (og 150 kr for husstande) giver os lidt midler til projektprocessen ( tryk af kampagnemateriale o lign.) Bliv støttemedlem og hør mere om, hvordan du kan støtte ved at skrive til menateket@gmail.com 

Med Venlig Hilsen

Birgitte Bak-Sørensen

PS Del endelig den gode nyhed

Kom og vær med! deltag i “Gå til MeNaTek”  workshops og støt projekt processen.